نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

در دانلود پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی به بررسی نقش فناوری نانو در صنایع غذایی می پردازیم
دسته بندی صنایع غذایی
بازدید ها 495
فرمت فایل doc
حجم فایل 214 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 35

نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

فروشنده فایل

کد کاربری 2

کاربر

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

نانو تكنولوژی،فناوری نوین

نانو تكنولوژی فناوری جدیدی است كه تمام دنیا را فراگرفته است و به تعبیر دقیقتر “نانو تكنولوژی بخشی از آینده نیست بلكه همه آینده است “.در این مقاله بعد از تعریف نانو به بیان دلایل كاربرد ها و ضرورتهای توجه به این فناوری اشاره شده است .)جهانشاهی, 1383)

تعریف نانو تكنولوژی

نانو تكنولوژی،توانمندی تولید مواد،ابزار ها و سیستمهای جدید با در دست گرفتن كنترل در سطح مولكولی و اتمی و استفاده از خواص آنها درمقیاس نانو می باشد.علم نانو، عبارت است از مطالعه و پژوهش وسایل و ساختار هایی كه در كوچكترین واحد دیمانسیون ( 200 )نانومتر یا كوچكتر وجود دارند . از تعاریف فوق بر می آید كه نانو تكنولوژی یك رشته نیست بلكه رویكرد جدیدی در تمام رشته هاست .برای نانو تكنولوژی كاربرد هایی را در حوزه های مختلف از غذا، دارو تشخیص پزشكی و بیوتكنولوژی تا الكترونیك، كامپیوتر، ارتباطات، حمل ونقل، انرژی، محیط زیست، مواد هوا و فضا و امنیت ملی بر شمرده اند : كاربرد های وسیع این عرصه و پیامد های اجتماعی سیاسی و حقوقی آن،این فناوری را به عنوان زمینه فرا رشته ای و فرا بخش مطرح نموده است .
کلمات کلیدی:

نانو

نانو تكنولوژی

فناوری نانو

صنایع غذایی

مقدمه
هر چند آزمایش ها و تحقیقات پیرامون نانوتكنولوژی از ابتدای دهه قرن بیستم به طور جدی پیگیری شده اما اثرات تحول آفرین،معجزه آور و باور نكردنی نانو تكنولوژی در روند تحقیق و توسعه باعث گردید كه نظر تمامی كشور های بزرگ به این موضوع جلب گردد و فناوری نانو را به عنوان یكی از مهمترین اولویتهای تحقیقاتی خویش طی دهه اول قرن بیست و یكم محسوب نمایند .به طوریکه ژاپن درسال 2001، 400 میلیون دلار و در سال2004، 960 میلیون دلار هزینه کرده است و آمریکا برای این امر در سالهای 2005-2008 حدود 7/3 بیلیون دلار اختصاص داده است .( 2005,Morris)
استفاده از این فناوری در كلیه علوم باعث شده است كه تحقیقات در زمینه نانو به عنوان چالش اصلی علمی و صنعتی پیش روی جهانیان باشد . لذا محققین، اساتید و صنعت گران ایرانی نیز باید در یك بسیج همگانی، جایگاه و موقعیت خویش را در خصوص این موضوع مشخص نمایند و حضوری فعال و حتی رقابتی در این جایگاه ایجاد نمایند . برای چنین كاری طراحی یك برنامه منسجم فراگیر و همه جانبه اجتناب ناپذیر است .
نانو تکنولوژی دارای سه شاخه نانو فناوری خشک، مرطوب،و محاسبه ای است که از نظر کاربردی در علوم مختلف به خصوص در ساخت و تولید مواد الکترونیکی-پزشکی و صنایع غذایی کاربرد دارد.(2005,Elamin)
تاریخچه نانو در جهان
چهل سال پیش ریچارد فیمن متخصص كوانتوم نظری و دارنده جایزه نوبل در سخنرانی معروف خود در سال 1959 با عنوان آن پایین فضای بسیاری هست به بررسی بعد رشد نیافته علم مواد پرداخت وی در آن زمان اظهار داشت اصول فیزیك، تا آنجایی كه من توانایی فهمش را دارم، بر خلاف امكان ساختن اتم به اتم چیزها حرفی نمی زند او فرض را بر این قرار داد كه اگر دانشمندان فرا گرفته اند كه چگونه ترانزیستورها و دیگر سازه ها را با مقیاس های كوچك بسازند، پس خواهیم توانست كه آنها را كوچك و كوچكتر نماییم . در واقع آنها به مرزهای حقیقی شان در لبه های نا معلوم كوانتوم نزدیك خواهند بود به طوری كه یك اتم را در مقابل دیگری به گونه ای قرار دهیم كه بتوانیم كوچكترین محصول مصنوعی و ساختگی ممكن را ایجاد نماییم و جای این سوال باقی می ماند که با استفاده از این فرمهای بسیار كوچك چه وسایلی می توانیم ایجاد كنیم ؟
فهرست عناوین
نانو تكنولوژی، فناوری نوین 2
تعریف نانو تكنولوژی 2
تاریخچه نانو در جهان 3

اصول پایه نانو تكنولوژی 4

اساس ارتباط نانو تكنولوژی و علم و تكنولوژی غذا 5

ارتباط نانو تكنولوژی با مهندسی كشاورزی و سیستم های غذایی 6
عناصر پایه در فناوری نانو 8
نانو بیو مواد، نانو مواد و کاربردهای آنها 8
نانولوله ها 9

نانو کامپوزیت ها 10

نانو کپسول 10

نانو تکنولوژی برای توزیع تحت کنترل و سیستم کپسولی 10

مزایای متعدد سیستم کپسولی 11

نانوسنسورها 12

برخی از كاربردهای نانو سنسورهای بیو آنالیتیكال 13

پتانسیل نانو سنسورها و تحقیقات در صنعت کشاورزی و غذا 13

نانوفیلترها و کاربرد آنها در بیوتکنولوژی 14

ماشین های نانو تکنولوژی 15
میکرو سیال 16
نانو بیو پروسس 16
نانو سنسور های بیو آنالیزی 16
سطوح بیو سلکتیو 16

بسته بندی نانو Nano packaging 16

کاربرد های نانو در صنعت بسته بندی 17

غذاهای نانو Nano Food 17

نتیجه گیری 18
واژه نامه 19
منابع 21
ضمائم 22
تحقیقات مرتبط:

نانو تکنولوژی در صنایع غذایی

 

گروه بازاریابی تلگرام

لینک گروه بازاریابی تلگرام

گروه بازاریابی و فروش

گروه تلگرام بازاریابی و فروش

گروه تلگرام بازاریابی شبکه ای

گروه های بازاریابی در تلگرام

مشاهده مقاله | فناوری نانو و صنایع غذایی – آموزش فناوری نانو

استفاده از فناوریهای نوین در صنایع غذایی رویکرد جدیدی است که بسیار مورد توجه قرار میگیرد. بی شک روی آوردن به فناوریهای نو از جمله فناوری نانو میتواند راه گشای بسیاری از مشکلات در این حیطه باشد. در این گزارش به صورت اجمالی اشارهای به کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی، بازار نانو محصولات غذایی، محصولات و شرکتهای …
مشاهده مقاله | مقدمهای برای کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی

فرآیندهای غذایی. filereader.php?p1=main_1679091c5a880faf6. شکل 6. کاربرد فناورینانو در صنایع غذایی. 2-4-1-نقش فناوری نانو در تولید مواد غذایی. – ایجاد غذاهایی با طعمهای جدید: برای درمان بسیاری از بیماریها مانند بیماری دیابت (قند) باید از رژیم غذایی خاصی استفاده کرد. از طرف دیگر به علت زندگی صنعتی امروزه، مسئله چاقی …
نقش فناوری نانو در توليد مواد غذايی – راسخون

نگهداري غذا • بهبود طعم و رنگ • سلامت غذا • بستهبندی • توليد غذا • فرآيندهای غذايی. شکل 1. کاربرد فناوری نانو در صنايع غذايی. در مقاله قبل در مورد کاربرد فناورینانو در بسته بندي مواد غذايي نکاتي را اشاره کرديم. در اين مقاله به بررسي نقش فناورینانو در توليد مواد غذايی میپردازيم. 1. ايجاد غذاهايی با طعمهای جديد. براي درمان بسياري از …
مقاله کاربرد نانو فناوری در صنایع غذایی و لبنی – سیویلیکا

موضوع اصلی نانو تکنولوژی مهار ماده با دستگاهای در ابعاد کمتر از یک میکرو متر معمولا حدود 1 تا 100 نانو متر است مواد غذایی با ساختار نانویی با این ادعا س…
کاربردهای فناوری نانو در بهبود ایمنی و کیفیت مواد غذایی

کاربردی فناوری نانو در بخش های کشــاورزی و صنعت غذا به سرعت در حال. گسترش هستند. … صنایع غذایی. از معمول تریــن کاربردهــای فنــاوری نانو در. صنایــع غذایی می تــوان به مواد شــیمیایی. نانوکپسوله شــده )مانند آفت کش ها، کودها(،. مکمل های غذایی یا افزودنی ها )نانومحلول ها(، … از تشــکیل بیوفیلم نقش شایان توجهی داشته. باشــند.
کاربردهای فناوری نانو در صـنایع غذایی – ستاد نانو

کاربردهای فناوری نانو در. صـنایع غذایی www.nano.ir ستاد ویژه توسعه فناوری نانو. ویرایشنخست. سال انتشار: 1394. مجموعه گزارش های صنعتی فناوری نانـو گزارش شماره 77 …
روکش کردن انزيم ها | توليد غذا هاي ملکولي,ماشين هاي نانوفناوري …

8 فوریه 2018 … يکي از مهمترين زمينه هاي تاثير گذاري نانو فناوري در زندگي انسان ، علم غذا است که به دليل احتياج روزمره و دائمي انسان به غذا هر گونه تغيير و تحو لي در ان نقش به سزايي در تغيير کيفيت زندگي انسان خواهد داشت . لذا به منظور تبيين جايگاه نانو فناوري و نانو علم در علوم غذا و صنايع اين مقاله نوشته شده است . مواد و روش …
تحقیق نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

عنوان : تحقیق نقش فناوری نانو در صنایع غذایی. تعداد صفحات : ۴۰. نوع فایل : ورد و قابل ویرایش. چکیده. نانو تکنولوژی به عنوان تکنولوژی قدرتمند قادر است که سیستم غذایی و کشاورزی را متحول کند .امنیت سیستم غذایی و کشاورزی، درمان بیماری زایی با سیستم توزیع دارو و ابزارهای جدید بیولوژیکی مولکولی و اتمی ( سلولی)،ابزارهای …
کتاب مقدمهای بر فنآوری نانو در صنایع غذایی و کشاورزی | فروشگاه …

کتاب مقدمهای بر فنآوری نانو در صنایع غذایی و کشاورزی: فناوری نانو میتواند در زمینههای مختلف صنایع غذایی مانند ایجاد طعمهای جدید، بستهبندیهای بهتر و غیره کاربرد داشته باشد و به حل مشکلات کنونی کمک کند. … بسیاری از شرکتهای مطرح تولیدکننده موادغذایی هزینههای زیادی را برای تحقیق و توسعه نقش فناوری نانو صرف میکنند.
فناوری نانو در کشاورزی و صنایع غذایی 2 – هوپا

در این بخش ضمن بررسی کاربرد نانو فناوری در حوزه های علوم دامی ، صنایع غذایی و ماشین آلات کشاورزی ، نگاهی اجمالی به وضعیت این علوم در کشور مان خواهیم داشت .
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی …

مروری بر برخی از کاربردهای. فناوری نانو در صنایع غذایی و. نوشیدنی؛ با رویکرد بازار. جهان گلستانی، علی قاسم زاده. انديشگاه فناوری نانو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. فنـاوری نانـو پتانسـيل ایجاد تغييـرات اساسـی در صنایع. غذایی و نوشـيدنی را با ابزارهـای جدید برای درمان مولکولی و. شـناخت سـریع بيماری هـا، اصالح توانایـی …
کاربردهای نانو ذرات مغناطیسی در زمینه علوم و صنایع غذایی – مجله علوم …

امروزه علوم و فناوری نانو به عنوان یکی از مهمترین زمینههای تحقیقاتی – توسعهای در بین علوم مدرن مطرح است. امروزه نانو ذرات مغناطیسی به دلیل ویژگیهایی مانند سطح ویژه بزرگ و جداسازی ساده با میدان مغناطیسی خارجی، کاربردهای متنوعی پیدا کردهاند. در مواد غذایی، میتوان از نانو ذرات مغناطیسی برای تثبیت آنزیمها، …
مديريت تحقيق و توسعه – نانوتکنولوژی

نانو فناوري يكي از جديدترين علوم است كه زندگي بشر را دگرگون ساخته است و كاربرد آن در حوزههاي مختلف علوم از جمله ساخت مواد، الكترونيك، رايانه، پزشكي و بهداشت، صنايع دفاع، خودروسازي، هواپيماسازي، كشتيسازي، نساجي و همچنين علوم غذايي ميباشد كه به دليل احتياج روزافزون بشر به غذا هرگونه تغيير و تحولي در آن نقش بهسزايي در …
فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی – آپارات

19 جولای 2016 … سیستم آموزش فناوری نانو فناوری نانو در بسته بندی خصوصا بسته بندی غذا و نوشیدنی ها بسیار کاربرد دارد.به عنوان مثال در بطری های پلاستیکی نگهدارنده ی نوش .
مقاله در مورد كاربرد فناوري رياضي نانو در مهندسي صنايع غذايي – مگ ایران

كاربرد فناوري رياضي نانو در مهندسي صنايع غذاييبرگزاری همایشهایی با موضوع فناوری رياضي نانو، راهاندازی کنسرسیومهایی برای مواد غذایی بهتر و سالمتر، همچنین بالا بردن آگاهی مردم از طریق رسانهها، مؤید تأثیرگذاری فناوری رياضي نانو بر صنایع غذایی است. انواع کاربردهای نانو در این زمینه شامل بستهبندیهای هوشمند، مواد.
کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و صنایع غذایی – صنعت و بازار

رشد روزافزون جمعیت و کمبود مواد غذایی از یک سو و نابودی بخش مهمی از منابع زیست محیطی کره زمین بدلیل استفاده بی رویه از سوی دیگر، لزوم تغییر نگرش جدی نسبت به مدیریت بخش کشاورزی در سطح جهانی را نمایان میسازد.
روزنامه ايران86/8/6: كاربرد فناوري نانو در صنايع غذايي: دنياي بي …

28 ا کتبر 2007 … نانو تكنولوژي، فناوري جديدي است كه همه دنيا را فرا گرفته است و به بياني دقيق تر مي توان گفت كه نانوتكنولوژي بخشي از آينده نيست بلكه همه آينده است. نانوتكنولوژي توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستم هاي جديد و در دست گرفتن كنترل اين سيستم ها در سطح مولكوي و اتمي و استفاده از خواص مواد توليدي در مقياس نانو …
کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی – روزنامه گسترش صنعت

15 جولای 2017 … به ویژه صنایعی که به طور مستقیم در سبد مصرفی افراد جامعه قرار میگیرند و هر گونه تنوع و نوآوری در آنها لازمه پیشرفت است مانند صنایع غذایی که امروزه از این دسته از تغییرات نوآور متاثر شده است. یکی از این جهشها، نوآوری مربوط به فناوری نانو است. ترکیبات مهندسی شده در زمینه نانوفناوری میتوانند در مواد اولیه و …
کاربرد فن آوری نانو در صنایع غذایی

کاربرد فن آوری نانو در صنایع غذایی. Page 2. کاربرد فن آوری نانو در صنایع غذایی. Page 3. کاربرد فن آوری نانو در صنایع غذایی. Page 4. کاربرد فن آوری نانو در برق و کامپیوتر. Page 5. کاربرد فن آوری نانو در برق و کامپیوتر. Page 6. کاربرد فن آوری نانو در برق و کامپیوتر. Page 7. کاربرد فن آوری نانو در برق و کامپیوتر …
معرفی کتابهای فناوری نانو در حوزه «علوم زیستی، کشاورزی و صنایع …

14 دسامبر 2017 … فناوری نانو تقریبا در تمامی زیرمجموعههای این صنعت از جمله زراعت، اصلاحنباتات، باغبانی، دامپروری، صنایع غذایی و بستهبندی، ماشینآلات کشاورزی و… کاربردی … فناوری نانو با تغییر و اثرگذاری در فرمولاسیون کودها و تولید نانوکودهای شیمیایی، آلی و بیولوژیک، میتواند نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند. استفاده …
ثبت ۱۶۲ فرم تقاضای تبادل فناوری در حوزه کاربرد فناوری نانو در …

28 مه 2017 … با برگزاری نمایشگاه صنایع غذایی، 162 فرم تقاضای تبادل فناوری از سوی متقاضیان برای استفاده از 6 فناوری نانو در صنایع غذایی و صنایع وابسته به ثبت رسید. به گزارش ایسنا بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته (ایران اگروفود 2017) با حضور 1500 …
کاربرد نانو تکنولوژی درکشاورزی و صنایع غذایی

http://jahanshimi.com/pic/Aimg1_634706975901.jpg” >. کاربرد نانو تکنولوژی درکشاورزی و صنایع غذایی. موضوع اصلی نانو تکنولوژی مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود 1 تا 100 نانومتر است. در واقع نانوفناوری فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی …
مقاله کاربرد نانو فناوری در صنایع غذایی و لبنی : تی پی بین

کار اصلی دیگر کاربردهای کنونی فناوری نانو، کپسول سازی نانویی مواد و افزودنی های غذایی است. استفاده از مواد افزودنی غذایی ریز کپسول شده، اکنون به خوبی انجام شده است. مثلاً، ریزکپسول سازی برای پنهان ساختن و بوی روغن ماهی تن افزوده شده به نان به منظور سلامت مورد استفاده قرار گرفته. انواع مختلفی از دیگر مواد غذایی ریز …
بررسی افزایش عمر ماندگاری فرآورده های غذایی با فن آوری پوشش های نانو

ﺑﺮﺭﺳﻲ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻋﻤﺮ ﻣﺎﻧﺪﮔﺎﺭﻱ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺑﺎ ﻓﻦ ﺁﻭﺭﻱ ﭘﻮﺷﺶ ﻫﺎﻱ ﻧﺎﻧﻮ. 7، ﻧﺴﻄﻮﻧﺎ ﻗﻨﺒﺮﻱ ﺳﻘﺮﻟﻮ6، ﻣﻬﺰﺍﺩ ﺁﻗﺎﺯﺍﺩﻩ ﻣﺸﻜﻲ5، ﺳﻴﺪ ﺍﻣﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﺍﻧﻮﺍﺭ4، ﺣﺴﺎﻡ … ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻫﺎﻱ ﻛﺎﺭﺑﺮﺩ ﻓﻦ ﺁﻭﺭﻱ ﻧﺎﻧﻮ، ﺩﺭ ﻋﻠﻮﻡ ﻭ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺍﺳﺖ. ﻏﺸﺎﻫﺎ. ﻭ ﭘﻮﺷﺶ ﻫﺎﻱ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﻧﺎﻧﻮ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﺆﺛﺮﻱ ﻣﺎﻧﻊ ﻫﺠﻮﻡ ….. ﻧﻘﺶ ﺿﺪ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﺎﻳﻲ ﺩﺍﺭﺩ ﻧﺎﻧﻮ ﺫﺭﺍﺕ ﻧﻘﺮﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺧﻮﺍﺹ. ﺿﺪ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﺎﻳﻲ ﺩﺭ ﻧﺎﻧﻮ ﻛﺎﻣﭙﻮﺯﻳﺖ، ﭘﺎﻳﺪﺍﺭﻱ ﺣﺮﺍﺭﺗﻲ ﺑﺎﻻ ﻭ ﻓﺮﺍﺭﻳﺖ.
موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | مسئولیت توسعه فناوری نانو در …

رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خبر داد: مسئولیت توسعه فناوری نانو در صنعت غذای خراسان رضوی از سوی ستاد فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به پژوهشکده علوم و صنایع غذایی محول شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، «دکتر قدیر رجب زاده» گفت: با توجه به اهمیت فناوري هاي نوین شامل فناوري …
کاربرد نانو در کشاورزی ، فناوری نانو تکنولوژی چیست؟ – پایگاه …

فناوری نانو کاربرد موثری در کشاورزی و منابع طبیعی دارد به عنوان مثال، در زمینه های مختلفی مانند تشخیص سریع بیماری های گیاهی، شناسایی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی و حذف آنها، انتقال هوشمند دارو، سموم و عناصر غذایی در دام، شیلات و گیاهان، تصفیه آب های روان، افزایش کیفیت فراورده های کشاورزی مرتبط با صنایع نساجی، …
«نشست تخصصی کاربرد فناوری نانو در صنایع غذایی و کشاورزی …

نشست تخصصی کاربرد فناوری نانو در صنایع غذایی و کشاورزی»، با حضور اعضا و نمایندگان شرکت مادر تخصصی گسترش صنایع غذایی سینا و تعدا …
کاربرد نانو کامپوزیت ها در صنایع بسته بندی و مواد غذایی – مجله بسپار

21 ژانويه 2013 … بسته بندی مواد غذایی از عمده ترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذاست. فناوری نانو امیدهای بسیاری برای دستیابی به بسته بندی مواد غذایی با قابلیت های ایمنی و نگهداری بیشتر و در نهایت غذای سالم تر ایجاد می کند. هدف از بسته بندی مواد غذایی جلوگیری از فساد باکتری ها و از دست رفتن مواد مغذی و در نتیجه …
ایرنا – کاربرد نانو کامپوزیت ها در صنایع بسته بندی و مواد غذایی

20 ژانويه 2013 … تهران- بسته بندی مواد غذایی از عمده ترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذاست. فناوری نانو امیدهای بسیاری برای دستیابی به بسته بندی مواد غذایی با قابلیت های ایمنی و نگهداری بیشتر و در نهایت غذای سالم تر ایجاد می کند.

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *